3 Ekim 2016 Pazartesi


Güneşli bir pazartesi gününden kocaman merhabalar;

Bugün güne ağır bir baş ağrısı ile keyifsiz başladım; ama çareyi kahvede arayıp, ofise ulaşır ulaşmaz bir fincan Türk kahvesi yaptım kendime.İşe yaradı mı acaba diye düşünürken, sanırım biraz dikkatimi toplamamama yardımcı oldu. Sonrasında da düşündüm, bu kahvenin bize nasıl etkileri oluyor, neden bu kadar çok seviyorum diye. Kendim araştırmakla kalmayıp, size de bilgi vereyim dedim, Paylaşılan bilgi, çoğaldıkça artar ve hepimiz faydalanmış oluruz:)

Kahvenin faydaları saymakla bitmez, isterseniz başlayalım;

Dünya Kanser Araştırma Fonu'nun kanser ile ilgili yaptığı araştırmaya göre, her gün 1 fincan kahve içmek, karaciğer kanserine yakalanma riskini %14 azaltıyor düzenli kahve kullanımı, kan hücrelerindeki  DNA bozulmalarının önüne geçiyor. Ayrıca, 2013'te Dünya Kanser Araştırma Fonu'nun yaptığı bir diğer araştırma, kahvenin rahim kanserine yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koymuştur.



Kahve Kanser ve Depresyon Düşmanı...

Günde 4 bardaktan fazla kahve içmenin, kalp hatalıkları, kanser ve diyabet gibi hastalıları önemli ölçüde azalttığı ortaya çıkmıştır; meme kanserini %57, diyabeti ise %67 oranında azalttığı belirtilmiştir. Günde 2 fincan fazla içilen kahve, belirli bir genetiğe bağlı olan meme kanserini önlemede oldukça etkili.

Haziran 2011'de Journel of tthe National of Cancer Institu'nün yaptığı araştırmaya göre, günde 6 fincandan fazla kahve içen erkeklerde prostat kanserine yakalanma riski %18 düşmekte.

2011 yılında yapılan bir araştırma ile de, günde 4 fincan kahve içen ve içmeyen kadınlar karşılaştırıldı ve kahvenin %20 depresyon riskini azalttığı saptandı. 

Ayrıca, kahvede bulunan antibakteriyellerin ağızda plak oluşumunu baskıladığı ve diş çürümelerini önlediği tespit edildi.



Fazla Kahvenin Tabii Zararı da Var!

ABD'li bilim adamlarına göre, günde 2 fincandan fazla kahve tüketimi göz tansiyonu riskini %66 arttırmakta. 30 yıl süren araştırmayla,  kahve tiryakiliğinin 50 yaşından sonra körlüğe bile neden olabileceğini göstermekte.

Aşırı kahve tüketimi kalp ritmini bozabilir. 

Yüksek miktarda kahve tüketimi ayrıca, yüksek tansiyon riskini oluşturabilir.

Günde 3 bardaktan fazla kahve tüketimi kadınların doğurganlık oranını düşürebilir. (ben tehlikedeyim sanırım:(

Ülser gibi mide rahatsızlığınız varsa, kahve asit salgılamasını uyardığı için mide ağrılarını tetikleyebilir.


Kahve Hakkında Gerçekler...



Kahve hakkında bazılarını bildiğim, bazılarını da yeni öğrendiğim dipnotlar var...

Kahve sadece tadı için değil de, bizde oluşturduğu etki için de içiliyor. Sabah içilen 1 fincan kahve stresi azaltıyor. Ayrıca, dikkati arttırma, morali yükseltme özelliği de bulunmakta...

Beyin, gün içinde adenozin maddesi salgılar ve sinir hücresindeki reseptörleri uyarır, bu da beynin yorulması anlamına gelir. Kahve, adenozin maddesine direnir ve beynin uyanık kalmasını sağlar.

Kahve vücutta su kaybettirir, bunu telafi etmek için içtiğiniz her fincan kahveye karşılık, 1 bardak su tüketmeliyiz.

Kahve kan basıncını, vücut ısısını ve kan pompalama kapasitesini yükseltir.

Gelelim kahvenin cilde etkisine...

Kahve cilde uygulandığında kan dolaşımını hızlandırarak, kırışık oluşumunu engellemekte.

Üst baldır bölgemize kahveyi masaj eşliğinde sürüp, sonra da strech film ile sıkıca sardığımızda, selülit oluşumunu engelleriz.

Gelelim saçlara; saçlarımızı duşta kahve ile durularsak, saç kökleri gürleşir ve daha kısa zamanda saçlarımız uzar.

Kahveyi oda/ ev kokusu olarak da kullanabiliriz, ocağı ısıtıp toz kahve döktüğümüzde bulunduğunuz mekan mis gibi kahve kokacaktır:)




Görüşmek üzere, sevgiyle kalın:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder